Geen groei uitzendbranche België

0

In België lijkt de periode van forse groei van de uitzendbranche voorbij. Het aantal uitzenduren bij onze Zuiderburen stagneerde in april. In de VS was de groei (iets) minder dan in voorgaande maanden.

In België was er in april een groei (in uitzenduren) van slechts +0,1% ten opzichte van een jaar eerder. Een stevige daling in groei dus. In België groeide in maart het aantal uitzenduren nog met 5,8% ten opzichte van een jaar daarvoor. En in februari was er een groei van 6,1% ten opzichte van een jaar eerder. In januari was die groei nog 8% op jaarbasis en in december 2017 zelfs 10%.

VS: iets minder sterke groei

In de VS was er in mei een groei van +3% van het aantal werkende uitzendkrachten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit betekent dat de groei minder sterk is dan vorige maand. In april was er een groei van 3,9% van het aantal werkende uitzendkrachten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. (maart: 3,8%, februari: 4,2%).

Krapte-grens

De werkloosheid in de VS is in mei nog iets verder gedaald, naar 3,8%. In april van dit jaar dook de werkeloosheid in de VS met 3,9% voor het eerst onder de krapte-grens van 4%.

Bronnen: Bureau of Labor Statistics/Federgon

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer