NettStaff klaar voor volgende groeispurt

0

In de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2018 springt NettStaff er opnieuw uit. Het payroll/uitzendbedrijf heeft naar eigen zeggen de ‘groeipijnen’ goed doorstaan. Directeur Patrick Soeters zinspeelt op volgende grote groei.

Per omzetcategorie zijn de zes snelstgroeiende flexbedrijven uit de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 (FlexTopGroeiers) bepaald. Vorig jaar was NettStaff de snelste groeier in de omzetklasse 5 – 20 miljoen euro, nu is het bedrijf de FlexTopGroeier in de omzetcategorie 20 – 50 miljoen euro.

flextopgroeiersFlexTopGroeier:  NettStaff

Omzetklasse: 20 – 50 miljoen euro
Omzet 2017: € 20,5 miljoen euro
Omzetgroei t.o.v. jaar daarvoor: +57%

 

Uitzenden los van payroll

Het uitzendbedrijf NettStaff plaatst loodgieters en elektromonteurs bij voornamelijk installatiebedrijven, telt tien vestigingen – twee meer dan vorig jaar – en groeide met ruim de helft. Toch beschouwt Patrick Soeters vorig jaar als een pas op de plaats. “We zijn wat mager gestart, met zichtbare groeipijnen. De aansturing, de cultuur, en de werkprocessen – het stond niet meer zo strak. Dat hebben we vorig jaar aangepakt.” Dat betekende: intensievere training van de werknemers, investeringen in de backoffice, en meer aandacht voor klanten. Soeters: “Die aanpak leidde uiteindelijk tot een mooi jaarresultaat.”
Operationeel koppelde NettStaff de uitzendtak los van de payrollactiviteiten. “Waar we tegenaan liepen, is dat er minder overzicht was. Daardoor lieten we steken vallen op administratief vlak. Nu hebben we focus op alle twee de vlakken weer waar die hoort te zijn.” Dit jaar rekent Soeters op een groeiversnelling in payroll. “We zijn intern goed georganiseerd en kunnen de concurrentie op het vlak van prijs goed aan. Daar denken we grote groei te gaan maken.” In de komende tweeënhalf jaar wil NettStaff uitbreiden naar twintig vestigingen. Dat moet de nieuwe groeispurt opleveren. “In 2019 staan we in de volgende omzetcategorie.”

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek (redacteur Flexmarkt) en is verschenen in het juni-nummer van Flexmarkt. Nog geen abonnee?

De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2018 staat online.

Lees ook de artikelen over de andere FlexTopGroeiers uit de Omzetranglijst 2018:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer