ABU: omzet uitzendbranche plust 5% in juli

0

De uitzendbranche heeft in periode 7 van dit jaar (tussen half juni en half juli) 5,3% meer omzet geboekt dan vorig jaar in dezelfde periode. Het aantal gewerkte uren is wat minder gegroeid: dat is 1,58% hoger dan een jaar eerder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de ABU.

Technische sector

In de weken 25 tot en met 28 was vooral de technische sector goed voor groei: het aantal uren steeg daar met 2,86% en de omzet is gestegen met 7,28%. Op beide fronten is de groei sterker dan in de periode ervoor (periode 6), toen het aantal uren met 2,52% groeide en de omzet met 5,71%.

Administratieve sector herstelt

De administratieve sector bleef vrijwel gelijk in aantal uren (+0,48%), maar zag wel een omzetstijging van 2,8%. Dat is een hele verbetering ten opzichte van periode 6 (week 21-24), toen de omzet in de administratieve hoek met 0,25% daalde en er 2,3% minder uren werden gemaakt. In de industriële sector werden 1,89% meer uren gemaakt en de omzet nam toe met 6,26%. Dat is zowel qua uren als qua omzet iets minder groei dan in periode 6.

Industrie sterkste groeier eerste halfjaar

De ABU meldde eerder over het eerste halfjaar een omzetgroei van 8%. Het aantal  uitzenduren is met 5% toegenomen ten opzichte van de eerste helft van 2017. Over de eerste zes maanden is de industriële sector duidelijk de grootste groeier met een stijging van 9% in uren en een stijging van 14% in omzet. De technische sector boekte in het eerste halfjaar toenames van 6% (uren) en 10% (omzet). De administratieve sector maakte pas op de plaats met 1% minder uren en 1% meer omzet.

Bron: ABU

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer