ABU Marktmonitor: daling houdt aan, maar sector Techniek iets positiever

0

De ABU rapporteert over periode 10 (11 september tot en met 8 oktober) wederom een daling van het aantal uitzenduren van 13%. De omzet daalde, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, met 3%. 

Omdat deze periode hetzelfde aantal werkbare dagen telde als dezelfde periode vorig jaar, is er géén correctie toegepast.

De resultaten per sector

De drie verschillende sectoren waarover de cijfers gerapporteerd worden, ontwikkelen zich wel heel verschillend. Vooral de administratieve sector heeft het zwaar te verduren.

In de Administratieve sector daalde het aantal uren met 21% (in de vorige rapportageperiode was dit nog 20%). De omzet daalde met 8% (was 5%) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee blijft de Administratieve sector de sector die het slechtst presteert. De daling van het aantal uren en de omzet lijkt nu versneld door te zetten in het administratieve segment.

In de Industriële sector daalde het aantal uren met 10%. De omzet bleef gelijk.

Alleen in de Technische sector zijn de resultaten beter dan in de vorige periode. Het aantal uren daalde weliswaar met 7%, maar dit is een procentpunt minder dan in de vorige periode. De omzet laat zelfs een plus zien van 5%, tegen 3% in de vorige periode. Daarmee is dit de vierde achtereenvolgende periode met omzetgroei in de Technische sector.

ABU marktmonitor sector Techniek
In de sector techniek laat de omzet groei zien

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer