ABU marktmonitor: lichte omzetstijging in industrie en techniek

0

De ABU rapporteert over periode 7 (19 juni tot en met 16 juli) een daling van het aantal uitzenduren van 11%. De omzet bleef, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, gelijk. 

Omdat deze periode hetzelfde aantal werkbare dagen telde als dezelfde periode vorig jaar, is er géén correctie toegepast.

De resultaten per sector

De drie verschillende sectoren waarover de cijfers gerapporteerd worden, ontwikkelen zich verschillend.

In de Administratieve sector daalde het aantal uren met 16%. De omzet daalde met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hiermee blijft de Administratieve sector de sector die het slechtst presteert. Toch kun je spreken van een lichtpuntje. Het tempo van de daling neemt af in vergelijking met het begin van 2023, zoals ook in onderstaande grafiek te zien is.

ABU marktmonitor administratieve sector

In de Industriële sector en de Technische sector daalde het aantal uren met 9%. De omzet echter, steeg. In de Industriële sector met 2% en in de Technische sector met 3%.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer