ABU Marktmonitor: Vergelijkbare daling als vorige periode

0

In periode 4, van 25 maart tot en met 21 april, daalde het aantal uren met 8% en de omzet daalde met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Deze daling is gelijk aan de daling in periode drie.

Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

De ontwikkelingen per sector

Naar sector zijn er grote verschillen in groei- en krimppercentages.

De daling in de Administratieve sector blijft vrij dramatisch. Ten opzichte van periode drie verslechterde deze zelfs weer iets. Het aantal uren daalde, net als in de vorige periode met 16%. De omzet daalde in periode 4 echter met 7% (was -5% in periode 3).

In de Industriële sector ging het juist iets beter. Daar daalde het aantal uren met 3% (was -4%). En de omzet steeg iets meer dan in de vorige periode. Nu 4% in vergelijking met 3% in periode 3.

De Technische sector laat juist een ander beeld zien dan de Industriële sector. Het aantal uren en de omzet lijken er steeds sneller te dalen. Het aantal uren daalt al vier periodes op rij steeds sneller. Nu bedroeg de daling 11%. De omzet daalde met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Omzetontwikkeling Technische sector tm periode 4 2024

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer