ABU Marktmonitor: wederom forse daling uitzenduren

0

De ABU rapporteert over periode 9 (14 augustus tot en met 10 september) een daling van het aantal uitzenduren van 13%. De omzet daalde, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, met 1%. 

Omdat deze periode hetzelfde aantal werkbare dagen telde als dezelfde periode vorig jaar, is er géén correctie toegepast.

De resultaten per sector

De drie verschillende sectoren waarover de cijfers gerapporteerd worden, ontwikkelen zich wel heel verschillend. Vooral de administratieve sector heeft het zwaar te verduren.

In de Administratieve sector daalde het aantal uren met 20% (in de vorige rapportageperiode was dit nog 18%). De omzet daalde met 5% (was 3%) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee blijft de Administratieve sector de sector die het slechtst presteert. De daling van het aantal uren en de omzet lijkt nu versneld door te zetten in het administratieve segment.

In de Industriële sector daalde het aantal uren met 10%. De omzet noteert wel een plusje: +1%.

In de Technische sector daalt het aantal uren met 8%. Echter, de omzet laat een plus zien van 3%. Daarmee is dit de derde achtereenvolgende periode met omzetgroei in de Technische sector.

ABU marktmonitor
De ontwikkeling van de uitzendomzet in de sector industrie (Bron: abu.nl)

Daling VS

De daling van de uitzendomzet in Nederland is niet uniek. Ook de Amerikaanse Staffing Association (ASA) meldt een daling van de uitzendomzet. De ASA meldt een daling van de omzet van 9,1% vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden. De onzekere economische wordt als oorzaak aangedragen. Vooral de industriele sector werft minder grootschalig. Toch zijn Amerikaanse uitzendbedrijven niet negatief over de rest van 2023. Ze voorzien een gelijkblijvende omzet ten opzichte van vorig jaar.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer