ABU meldt opnieuw groei uitzendbranche

0

De uitzendsector is de afgelopen maand (periode 8) opnieuw gegroeid. Het aantal uitzenduren nam toe met 6% en de omzet steeg met 7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal uitzenduren en -omzet in periode 8 (week 29 – 32) is als volgt verdeeld over de drie belangrijkste sectoren:

  • administratieve sector: een daling van zowel 2% in uren als in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: een stijging van 11% in uren en een stijging van 14% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uren steeg met 6%. De omzet nam met 7% toe in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Bron: ABU

De uitzendbranche groeide in de voorgaande periode (periode 7) nog iets sterker. De groei van de uitzendsector kent geen constant verloop; in periode 6 was er een dubbelcijferige groei, terwijl periode 5 helemaal geen groei kende. De uitzendbranche is het eerste halfjaar van 2017 gemiddeld met 6% gegroeid (in uitzenduren en -omzet) ten opzichte van het eerste halfjaar van 2016.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer