ABU: omzet uitzendbranche groeit 8%

0

De uitzendbranche kende de afgelopen maand (periode 7) opnieuw groei. Het aantal uitzenduren nam toe met 7% en de omzet steeg met 8% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Opvallend is dat de administratieve sector het moeilijk heeft, terwijl de industriële sector floreert.

Het aantal uitzenduren en -omzet is in periode 7 (week 25 – 28) als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • administratieve sector: een daling van 2% in uren en een daling van 3% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: een stijging van 14% in uren en een stijging van 16% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uren steeg met 6%. Ook de omzet nam met 6% toe in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Bron: ABU

De ontwikkeling van de uitzendbranche verloopt de afgelopen maanden grillig. De vorige periode (periode 6) kende een dubbelcijferige groei, terwijl de periode daarvoor (periode 5) helemaal geen groei kende.
De uitzendbranche is het eerste halfjaar van 2017 gemiddeld met 6% gegroeid (in uitzenduren en -omzet) ten opzichte van het eerste halfjaar van 2016.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer