Ruim twee miljoen unieke vacatures online

0

In de afgelopen 12 maanden zijn in Nederland ruim 2,1 miljoen unieke vacatures online gepost. Gemiddeld iets meer dan 500.000 per kwartaal en de verwachting is dat ook het komende kwartaal weer een vergelijkbaar aantal gehaald zal worden.

Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, die zijn bewerkt door de Intelligence-Group.

In de afgelopen 12 maanden (Q 3 2016 t/m Q2 2017) zijn in Nederland maar liefst 2.104.678 unieke vacatures online gepost. Amsterdam kende met bijna 210.000 de meeste vacatures, gevolgd door Utrecht (105.000), Rotterdam (101.000), Den Haag (80.000) en Eindhoven (67.0000).
De vraag naar personeel blijft natuurlijk het grootst in de Randstad. Opvallend is echter dat de grootste procentuele groei te zien is in de kleinere gemeenten met De Meern (+178%) als uitschieter.

Verschil beroepsgroep per stad

De vraag naar beroepsgroepen is sterk verdeeld over Nederland: In de ene stad is er vooral vraag naar hoogopgeleide programmeurs, in de andere naar magazijnmedewerkers. Zowel in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Arnhem is de grootste vraag naar de beroepsgroep programmeurs en de beroepsgroep systeemontwikkelaars en -analisten. Ook in Breda, Groningen staat de beroepsgroep programmeurs op de eerste plaats. In Breda staat op de tweede positie de beroepsgroep accountants en in Groningen de beroepsgroep commercieel medewerkers en telemarketeers. In Tilburg worden de eerste twee posities door medewerkers klantenservice en de beroepsgroep magazijnmedewerkers en vakkenvullers vervuld.

Bron: Intelligence-Group

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer