OTTO gegroeid met duizend flexkrachten

0

OTTO Work Force ziet de vraag naar arbeidsmigranten groeien. Sinds het begin van dit jaar zijn via de uitzendorganisatie al duizend extra flexwerkers aan de slag.

Het aantal flexmedewerkers van OTTO is de afgelopen maanden gegroeid van 6.000 naar 7.000. OTTO Work Force verwacht dat dit aantal aan het einde van het jaar nog verder doorgroeit naar 8.000.

Naar eigen zeggen komt deze groei door een combinatie van een hogere medewerkertevredenheid, grotere aanvragen van nieuwe klanten en de actuele krapte op de arbeidsmarkt.

Arbeidsmigranten positiever benaderen

De fikse toename van het aantal flexmedewerkers is volgens Frank van Gool, CEO van OTTO Work Force, een direct gevolg van de actuele krapte op de arbeidsmarkt. “We hebben de arbeidsmigranten hard nodig om de gaten in onze arbeidsmarkt op te vullen.”
Van Gool vindt het daarom ook tijd om arbeidsmigranten positiever te benaderen. “Nederland zal er hard aan moeten gaan trekken om de strijd om arbeidsmigranten te winnen. De groei van het aantal flexmedewerkers bij OTTO Work Force is het bewijs dat deze mensen ontzettend hard nodig zijn om aan de vraag naar personeel te blijven voldoen.’’

Hoge medewerkertevredenheid

Naast de groeiende behoefte vanuit het bedrijfsleven is volgens Van Gool ook de tevredenheid van de flexmedewerkers een reden voor de groei. Sinds kort gebruikt het bedrijf 15 Seconds Feedback, een nieuwe online meetmethode afkomstig uit het Innovations Lab, waarmee OTTO Work Force op een snelle en eenvoudige manier de tevredenheid van haar medewerkers kan meten. Van Gool: “Uit ruim 4.471 beoordelingen scoren we een 7,6 op schaal van 0 tot 10. Wij zijn heel erg blij met die score. Een hoge medewerkertevredenheid (..) zorgt uiteindelijk voor een hogere tevredenheid, minder ongewenste uitstroom en een langere verblijfsduur. Ook voor klanten is een hogere tevredenheid van de medewerkers een toegevoegde waarde.’’

Dagelijks heeft OTTO via ruim 50 kantoren in Europa zo’n 18.000 flexmedewerkers aan het werk in met name Nederland, Polen en Duitsland. Op het hoofdkantoor in Venray werken ruim 180 medewerkers. OTTO Work Force boekte in 2016 een netto groepsomzet van € 265 miljoen, een stijging van 8,4% in vergelijking met 2015.

Bron: OTTO Work Force

Noot van de redactie: OTTO Work Force Nederland bezet een 19e plaats op de Flexmarkt Top-100 Omzetranglijst 2017 met een omzet in 2016 van 189,5 miljoen euro.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer