ABU: uitzenduren groeien sterk door

0

De groei van het uitzendwerk zet flink door. In periode 6 (week 21 – 24) steeg het aantal uitzenduren met 8% en de uitzendomzet nam ook toe met 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de ABU.

Periode 6 (19 mei tot en met 15 juni) telde weliswaar een werkbare dag minder ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar hiervoor zijn de cijfers gecorrigeerd.
De groei van het aantal uitzenduren en de omzet van de uitzendbranche is in periode 6 als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • De administratieve sector is gegroeid met 5% in uren, de omzet nam toe met 5%
  • De uren in de industriële sector vertonen een stijging van 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam ook toe met 10%
  • Het aantal uren in de technische sector steeg met 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 8%

Eerste halfjaar 2014
De uitzendmarkt is sinds het najaar van 2013 bezig te herstellen. In de eerste maanden van 2014 nam het aantal uitzenduren en de uitzendomzet telkens toe. Zo namen in de voorgaande maand (periode 5) de uitzenduren met 4 procent toe.
Nu periode 6 is afgerond zijn ook de cijfers over het eerste halfjaar van 2014 compleet. Gemiddeld is het totaal aantal uren dit halfjaar gestegen met 4%, de totale omzet is ook toegenomen met 4%.

De groei van het aantal uitzenduren en de omzet van de uitzendbranche is in het eerste halfjaar van 2014 als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • Het aantal uren in de administratieve sector is ten opzichte van dezelfde periode gestegen met 6%, de omzet is ook toegenomen met 6%
  • De industriële sector is met 3% toegenomen in uren ten opzichte van een jaar eerder en eveneens met 3% in omzet.
  • De uren in de sector techniek vertonen een stijging van 7% in het eerste halfjaar, de omzet nam toe met 6%.

Bron: ABU

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer