Hypotheek lonkt voor flexkrachten

0

Uitzendorganisatie Randstad, Obvion Hypotheken en de Vereniging Eigen Huis (VEH) startten vorig jaar een proef om mensen met een flexibel arbeidscontract makkelijker in aanmerking te laten komen voor een hypotheek. Deze proef wordt uitgebreid, meldt RTL Niews.

10.000 flexwerkers kunnen nu via de drie partijen in aanmerking komen voor een hypotheek. Hypotheekverstrekkers vinden het namelijk belangrijk dat de hypotheekaanvrager een stabiel en vast inkomen heeft, waarmee hij of zij de hypotheek iedere maand kan aflossen. Deze proef moet daar verandering in brengen.

Hypotheekverstrekker Obvion hoopt met de proef een nieuwe klantenkring aan te boren – de flexwerkers. Want het aantal mensen met een tijdelijk contract neemt alleen maar toe, terwijl vaste contracten juist zeldzamer zijn geworden.

Niet alle flexwerkers komen in aanmerking voor een hypotheek bij de drie partijen. Alleen flexwerkers die langer dan een jaar voor Randstad werken, kunnen er aanspraak op maken. Ook wordt gekeken naar het opleidingsniveau en de vooruitzichten voor een flexwerker. Bovendien gelden dezelfde regels bij het afsluiten als bij ‘gewone huizenkopers.’ 

Bron: RTL Nieuws

Lees ook: Proef om flexwerkers aan hypotheek te helpen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer