Adecco krijgt stage-erkenning van ECABO

0

Personele dienstverlener Adecco, onderdeel van Adecco Group Nederland, wordt vanaf vandaag erkend door ECABO, schakel tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

 

Vandaag wordt de overeenkomst getekend waarin is vastgelegd dat elke locatie van Adecco een erkende stageplek is. Dit betreft circa 150 vestigingen. Adecco is de tweede uitzendorganisatie van Nederland die deze algemene erkenning in de wacht sleept.

ECABO

Kenniscentrum ECABO gaat zuinig om met erkenningen. In het verlengde van de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB) stelt ECABO hoge eisen aan de omgeving waar mbo-studenten in economisch/administratieve beroepen en ICT en veiligheid hun stage beleven.

Voorwaarden

Er moet sprake zijn van een volwaardige werkplek en een concrete uitdaging, studenten moeten een minimaal aantal uren kunnen besteden aan hun stageopdracht en elk gewenst moment een beroep kunnen doen op een gekwalificeerde coach. Door hier streng op toe te zien, wil ECABO het aantal kwalitatieve leerplekken veilig stellen om daarmee de aansluiting van het beroepsonderwijs op het bedrijfsleven te optimaliseren.

Steekproeven

Adecco voldoet aan alle voorwaarden, zo stelt de uitzendorganisatie. “De kwaliteit wordt vanaf nu steekproefsgewijs geborgd”, aldus Adecco. De uitzendorganisatie al langere tijd een erkend leerbedrijf. Voor elke stageplaats op een vestiging moest echter steeds een afzonderlijke erkenning worden afgegeven. Dankzij de algemene erkenning kunnen vestigingen nu snel en autonoom stageplaatsen uitgeven. Een bijkomend voordeel is dat Adecco hiermee automatisch is aangesloten op trainingen en opleidingen waarin ECABO voorziet

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer