Adecco werkt samen met transportopleiders

1

Om het verwachte personeelstekort in de sector Transport & Logistiek op te vangen is Adecco Transport & Logistics een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Transportopleider.nl.

Adecco Transport & Logistics ondervindt op dit moment een sterk toenemende vraag naar bekwaam logistiek personeel. De nadruk ligt op gekwalificeerde chauffeurs. Maar ook het aantal vacatures voor gespecialiseerde functies als expediënten, declaranten en supply chain managers neemt toe, aldus de uitzendorganisatie.
Naar verwachting heeft de transport- en logistiekbranche tussen nu en 2015 50.000 nieuwe vakmensen nodig. “Hier pas maar één antwoord en dat is opleiden,” zegt Jurgen Bulterman, Projectmanager Adecco Transport & Logistics. “Voor ondernemers is investeren in medewerkers riskant, zeker met de crisis vers in het geheugen. Wij bieden een werkbaar alternatief. We leiden mensen op en geven ze in ‘bruikleen’. Zo blijft de sector flexibel, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. En zo blijft gemotiveerd talent voor de sector behouden!”

Transportopleider.nl is een samenwerkingsverband van de veertien grootste regionale transportopleiders van Nederland. Met de samenwerking ziet Adecco Transport & Logistics haar belangrijkste wensen ingevuld: één loket voor alle relevante opleidingen; maximale lokale toegankelijkheid; kwaliteitsborging en erkende certificering.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Waar men die 50.000 vandaan haalt, vraag ik me af. Uit onderzoek, juni 2010, bleek dat er een TEKORT aan chauffeurs is in 2015. Toevallig van bijna 50.000. Lees goed: TEKORT. En hier past maar een antwoord bij… En dat is dat we met z’n allen voor meer baby’s gaan zorgen. Met alle respect, als je mensen tekort komt (en zeker als je er 50.000 tekort komt) dan kun je opleiden wat je wilt, maar daarmee creeer je niet meer werkenden…

Reageer