‘Total Talent Flow zet talent centraal’

0

De Circle8 Group is door een aantal overnames en een forse autonome groei in korte tijd flink gegroeid. De belangrijkste pijler van de strategie is groei, maar het is vooral de onderliggende visie die dit netwerk van labels onderscheidt in de flexbranche. Mike Korenvaar en Cees Faes hebben het over een “nieuw elan” en een “andere filosofie.”

Het gaat veel verder dan een andere naam of een ander logo, legt Faes uit. “We kijken op een hele andere manier naar staffing en employment. Dankzij de combinatie van een gerichte buy-and-build-strategie met een nieuwe visie op human capital, Total Talent Flow, zijn we dé verbindende partij tussen professional, partner en opdrachtgever. In april 2021 hebben we het gerenommeerde DSG (De Staffing Group) overgenomen”, legt Korenvaar uit. “Door een turn-around van de strategie hebben we vanaf 2022 de groei ingezet. Daarnaast hebben we vorig jaar twee labels toegevoegd en dit jaar hebben we overnames gedaan in Duitsland (Königstein) en Zwitserland (Swisslinx). Dit levert synergie op voor de labels, opdrachtgevers en talenten. Die bieden wij zo steeds meer toegang tot (internationale) organisaties om voor en mee te werken.”

Total Talent Flow
Mike Korenvaar: “Onze visie staat haaks op de traditionele kijk op werktalent, die pleit voor het vasthouden van mensen.”

Nieuw geluid in flexmarkt

Aan het eind van 2022 heeft Circle8 een rebranding gedaan op DSG, een van de grondleggers in deze markt, dat een uitstekende reputatie had en goed in de markt stond. Korenvaar: “IT Staffing, zoals DSG ook bekend stond, was echt een begrip, maar we doen veel meer dan IT, denk aan opdrachten in finance en marketing, in het hogere segment van de markt. Met Total Talent Flow brengen wij een nieuw geluid in deze markt waarin de focus vaak alleen maar ligt op het maken van de juiste match, op kortetermijnoplossingen. Met onze vier stappen van vinden, binden, groeien en doorstromen, garanderen wij een langetermijnoplossing.”

Cees Faes: “We zijn liever groots dan de grootste.”

Stroom van talent

“Iedereen is druk aan het hunten op mensen”, gaat Faes verder. “En als je die mensen eenmaal gevonden hebt, wil je ze het liefst met de ketting vastleggen zodat ze nooit meer de deur uitlopen. To have and to hold is inmiddels de mores van de hele branche. Maar wij denken dat het beter is om precies andersom te werk te gaan: mensen zo veel mogelijk laten rouleren langs verschillende organisaties, want dan blijven ze leren en zich ontwikkelen, en daar krijgen professionals energie van. Zoals een gezonde bloedcirculatie zuurstof geeft, mensen in leven houdt. Dat verklaart ook de naam Circle8, van het Engelse circulate. Met een continue stroom van talent zorgt Circle8 voor blijvende groei voor zowel professionals als partners en opdrachtgevers.”

Talent centraal

De groep beschikt nu over de acht kerncompetenties die ‘Total Talent Flow’ mogelijk maken: contracting, recruitment, payrolling, Managed Service Providing (MSP), detacheren, Recruitment Process Outsourcing (RPO), uitzenden en trainen & opleiden. Korenvaar: “Circle8 is niet slechts intermediair van professionals, maar een partner die opdrachtgevers, leveranciers en zelfstandig professionals begeleidt tijdens alle facetten van een opdracht. Wij focussen ons op de candidate en client journey. Total Talent Flow is onze nieuwe kijk op human capital en onderstreept de visie dat organisaties hun mensen altijd moeten laten (door)stromen, binnen én buiten de organisatie. Deze visie staat haaks op de traditionele kijk op werktalent, die pleit voor het vasthouden van mensen. Total Talent Flow kent vier focusgebieden: vinden, binden, groeien, doorstromen.”

Total Talent Flow onderstreept de visie dat organisaties mensen altijd moeten laten (door)stromen, binnen én buiten de organisatie’

Korenvaar maakt daarbij graag de kanttekening dat talenten zeker niet alleen maar de ‘young’ professionals zijn. “Ook iemand zoals ik, van 58 jaar, kan nog over onbenutte of niet volledig benutte talenten beschikken. Ik vermeld dat er altijd maar bij, omdat wij dus geen partij zijn voor alleen maar jonge talenten. Van de professionals in onze groep is de gemiddelde leeftijd rond de 35 à 40 jaar, misschien wel ouder. Onze ambitie met Total Talent Flow is om al onze talenten, van welke leeftijd dan ook, continu te laten doorstromen, zodat ze steeds weer op hun plek zijn. En dat kan alleen door dat talent centraal te zetten.”

Hoog in de top-10

De entree van Circle8 in de top-10 van flexbedrijven bevestigt voor beide heren dat het bedrijf – dat in 2023 een omzet van meer dan 1 miljard verwacht te behalen ¬– op de juiste weg is. “Gaaf om te zien”, zegt de ambitieuze Korenvaar. “Ik zeg altijd maar, we spelen een volume game en we zijn door onze build and buy-strategie echt in een andere league terechtgekomen.”

Faes: “To make the flow, is to make it grow. Total Talent Flow is bijna een randvoorwaarde om te kunnen groeien. Dat geldt voor talenten, dat geldt voor opdrachtgevers, maar dat geldt zeker ook voor onszelf. En dat we zo hoog in die ranking staan, is voor iedereen bij ons op kantoor waanzinnig cool. Dat geeft een geweldige energie en momentum in het bedrijf. Voor onze mensen is deze bevestiging heel erg belangrijk, zij zitten tenslotte dag in dag uit op kantoor en maken dit succes mogelijk.”

Korenvaar: “Wat ik nog even belangrijk vind om te zeggen: we hoeven niet de grootste te worden, want ja, wat is dat dan en wat zegt het? Maar we willen wel de beste zijn, de slimste. Thought leadership (maatschappelijk relevant) vind ik daarin heel belangrijk, in de zin dat we ook onze verantwoordelijkheid nemen richting die arbeidsmarkt. En dat doen we dan met Total Talent Flow. Daarmee anticiperen we op de continu veranderende markt voor flexibele arbeid, waarin de druk op het vinden en binden van goede flexprofessionals alleen maar hoger wordt.” “We zijn liever groots dan de grootste!”, besluit Faes.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Circle8.

Over Auteur

Reageer