‘Afname inkomsten uitzenders in 2012 onvermijdelijk’

0

Rabobank-analisten hebben hun prognoses voor de uitzenders Adecco, Randstad en USG People verlaagd. Ze noemen het onvermijdelijk dat de inkomsten voor uitzendbureaus in 2012 gaan afnemen, aldus De Financiële Telegraaf vandaag.

In het analistenrapport van de Rabobank wordt verwezen naar de relatie tussen economische groei en het welzijn van de uitzendbranche. In Europa wordt voor 2012 een economische krimp voorzien, terwijl er volgens de analiste 1 tot 1,5 procent economische groei nodig is om voor groei in uitzendwerk te zorgen. En juist Europa is voor Randstad en USG People de veruit belangrijkste markt, aldus de analisten, met alle gevolgen van dien. De analisten hebben ook Adecco een trede lager gezet.

Consequenties ontslaggolf
De analisten maken bovendien uit de vele aankondigingen van ontslagen op dat er ook en vooral onder de flexibele krachten slachtoffers gaan vallen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer