Afname uitzenduren in langlopende contracten

0

Volgens vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS is in het eerste kwartaal van 2016 het totaal aantal uitzenduren gedaald met 1,5 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. Het is de eerste daling in bijna drie jaar tijd, een gevolg van een afname in de uren van langlopende uitzendcontracten.

Volgens het CBS neemt het aantal uren in kortlopende contracten juist licht toe.

In het eerste kwartaal nam het aantal uitzenduren in langlopende contracten zoals detachering en payrolling af met 3,0 procent. In de afgelopen vier jaar was dit aantal nog onafgebroken toegenomen.

Het aantal uren in kortlopende contracten steeg met 0,4 procent. Een kwartaal eerder bedroeg de stijging nog 1,9 procent. De ontwikkeling van de kortlopende uren loopt doorgaans vóór op die van de rest van de arbeidsmarkt.

Minder banen, meer vacatures

Half mei meldde het CBS dat het aantal banen in het eerste kwartaal van 2016 met 12000 is afgenomen. Het aantal uitzendbanen daalde met 2000. Wel steeg het aantal vacatures in het eerste kwartaal van 2016 met bijna 8000 en daalde het aantal werklozen met 24000.

 

Bron: CBS

 

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer