Axiom Partners neemt ook FixedToday over

0

Axiom Partners, dat vorig jaar De Staffing Groep heeft overgenomen, doet opnieuw een overname in de flexmarkt. De Zwitserse investeerder heeft ook intermediair FixedToday overgenomen. En nieuwe overnames worden op korte termijn verwacht.

FixedToday, gevestigd in Culemborg, biedt naast matchmaking (staffing) ook contract- en payrolldiensten aan. De intermediair is gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven bij het inhuren van externen, waarbij het inregelen van expats een specialistisch en onderscheidend kennisgebied is. Sinds 2012 is de organisatie gegroeid naar een omzet van 75 miljoen euro en rondom de 800 contracten.

‘Duurzame groeivisie’

De twee oprichters van FixedToday blijven verbonden aan het bedrijf en ook het huidige personeelsbestand blijft ongewijzigd; de investeringsmaatschappij Axiom en haar dochter De Staffing Groep (DSG) vervullen met name een faciliterende rol. “Na een periode van stevige groei concludeerden wij dat we de volgende stap óf met een vijfjarenplan, óf met behulp van een investeerder konden behalen”, zegt Karl van der Horst, CEO en medeoprichter van FixedToday. “Nadat diverse bedrijven interesse hadden getoond, wist Axiom middels DSG ons als eerste echt te interesseren. Behalve de goede klik met het management, hebben hun kennis van de branche en hun duurzame groeivisie voor het label ons overtuigd. Dit voelt voor beide partijen als een droomcombinatie, waardoor ik er alle vertrouwen in heb dat we samen de strijd om Total Talent Workforce gaan winnen.”

Buy-and-build strategie

Met de overname bouwt Axiom haar activiteiten verder uit in de flexmarkt. “Wij zijn erg trots op deze overname, die volledig in lijn ligt met onze buy-and-build strategie binnen de sector”, zegt Mike Korenvaar van Axiom Partners. “Met FixedToday verwelkomen wij een financieel gezonde én toonaangevende organisatie in ons portfolio, waardoor wij weer een stap verder zijn rondom de invulling van het hele scala rondom flexibele inhuur van arbeid.”

Synergievoordelen

Met FixedToday haalt Axiom verwacht synergievoordelen te behalen uit deze overname na de eerdere overname van DSG. Gert-Jan Schellingerhout, CEO van DSG: “Met FixedToday in het Axiom portfolio kunnen wij nu ook acteren in de tussenmarkt en kunnen we ondersteuning bieden bij internationale expansiemogelijkheden van onze opdrachtgevers. Bovendien zorgt de combinatie van het sterke werving- en selectiekanaal en de gerichte focus op IT-diensten in de tussenmarkt van FixedToday voor een nog sterkere concurrentiepositie.”

FixedToday ambieert een verdere omzetgroei naar honderd miljoen euro.

Lees ook: Overname De Staffing Groep: het hoe en waarom?

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer