IT-Staffing komt in Zwitserse handen

0

De Zwitserse corporate finance-boutique Axiom Partners heeft per direct Staffing Enterprises overgenomen van oprichter Wessel van Alphen. De totale onderneming heeft een jaaromzet van ruim € 400 miljoen en bestaat uit De Staffing Groep (IT-Staffing, KwiiK en People for Office) en Dynahouse (aanbieder van (flex)kantoren, vergaderzalen en lunchrooms).

Zowel het huidige personeelsbestand als het management blijft ongewijzigd. Wessel van Alphen jr., zoon van de oprichter, zal als CEO samen met de nieuwe eigenaar vormgeven aan een internationale buy and build-strategie.

De Staffing Groep, bekend als IT-Staffing, is gespecialiseerd in recruitment, contractbeheer en ondersteuning van interim professionals. Via het flexbedrijf in Nieuwegein werken dagelijks meer dan 3.300 professionals voor zowel de (Rijks)overheid als voor partijen in de energiesector, financiële dienstverlening, hightech en IT.

Guus Franke, CEO van AXIOM, geeft de groeiambities van de investeerder aan. “De komende jaren zullen we ons met het bestaande directieteam richten op de internationale staffing-markt, waarin we aan de hand van overnames en organische groei een prominente positie willen innemen.”

Volgens Wessel van Alphen jr. is de verkoop van zijn bedrijf ‘een prachtige kroon op zijn werk’. “Met De Staffing Groep staan wij nu klaar om in versneld tempo onze ambities op het gebied van Total Talent Management te realiseren en onze dienstverlening te verbreden en te verdiepen.”

Total Talent Management
In 2018 nam De Staffing Groep de People4Office over, een Recruitment Process Outsourcing (RPO)-specialist. Bij RPO werken recruiters op locatie bij de klant  en zoeken naar professionals voor een vast dienstverband. Destijds zei Wessel van Alphen jr. ook al in een toelichting op die overname: “We zien bij organisaties dat vast en flex zich steeds meer vermengen. Tegelijk ervaart men in toenemende mate problemen om hiervoor de juiste mensen te vinden. Door onze expertises te combineren bieden we organisaties nu een oplossing voor hun volledige capaciteitsvraag.”

 

Er zijn de laatste tijd meerdere overnames geweest in de wereld van bemiddeling van interim professionals.
Lees ook:

 

Alles wat je moet weten over Strategische Personeelsplanning (SPP)

Strategische Personeelsplanning (SPP) is nu belangrijker dan ooit. Want hoe zorg je ervoor dat je de juiste mensen op de juiste plek op het juiste moment hebt in deze tijden van verandering? Ontvang deze GRATIS download over Strategische Personeelsplanning.

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer