HeadFirst Group neemt Sterksen over

0

HeadFirst Group neemt recruitment dienstverlener Sterksen over. HeadFirst Group is een van de grootste spelers in de markt voor externe inhuur van personeel, zeker na de recente mega-overname van branchegenoot Between Staffing Group.

Total Talent Management

HeadFirst Group ziet de overname van Sterksen als een strategische stap naar full service HR-dienstverlener voor tijdelijk en vast werk. Hiermee speelt HeadFirst Group naar eigen zeggen ook in op de markttrend dat organisaties het benutten van talent steeds meer integraal – ongeacht contractvorm – organiseren (Total Talent Management). Daarnaast beantwoordt ze met deze stap de toenemende vraag vanuit opdrachtgevers naar dienstverleners met een breed portfolio aan HR-diensten.
CEO Han Kolff geeft duiding: “De trend van total talent management is al een tijd gaande en zet door. De contractvorm op basis waarvan arbeid plaatsvindt, wordt steeds minder relevant. De samenwerking met Sterksen is daarom een logische stap in de verbreding van onze dienstverlening. Sterksen heeft een winnend concept in het werven van toptalent in IT & Technology; een dynamisch, schaars en groeiend segment van de markt. De high touch recruitment expertise van Sterksen helpt de groep te verbreden en te verdiepen in de kwaliteit van onze dienstverlening, naast onze focus op high tech met onze platforms.”

Sterksen blijft zelfstandig

Sterksen, opgericht in 2002, is een Recruitment Process Outsourcing (RPO) dienstverlener, wat betekent dat een opdrachtgever het wervingsproces van nieuw personeel uitbesteed. Daarnaast biedt Sterksen diensten op het gebied van recruitment, bemiddeling voor interim professionals en Managed Service Providing (MSP).

Sterksen wordt een zelfstandig merk binnen HeadFirst Group, waarmee ze haar eigen identiteit behoudt. De huidige directie blijft de organisatie besturen. Sterksen en HeadFirst Group gaan wel de krachten bundelen op diverse terreinen. Algemeen directeur Donald Derksen licht toe: “De kennis en ervaring op twee domeinen – vast en flex – wordt gebundeld tot een ijzersterke combinatie. We gaan gezamenlijk opdrachtgevers adviseren en ondersteunen bij hun vraagstukken op het snijvlak van recruitment en inhuur. De omvang en toonaangevende marktpositie van HeadFirst Group gaat ons helpen nieuwe deuren te openen, zowel nationaal als internationaal. Zo wordt HeadFirst Group de duwende kracht achter Sterksen.”

Internationale expansie

HeadFirst Group en haar merken hebben de afgelopen jaren via organische groei en samenwerkingsverbanden uitbreiding gerealiseerd in verschillende Europese landen. Kolff sluit af: “Sterksen gaat ons enorm helpen in het versneld leveren van waarde aan bestaande en nieuwe opdrachtgevers over de landsgrenzen.”

 

Nr 2 Flexmarkt Omzetranglijst

HeadFirst Group nam eind vorig jaar branchegenoot Between Staffing Group over. Deze mega-overname is een voorlopig hoogtepunt op de al jaren sterk consoliderende markt voor (het organiseren van) inhuur van externe professionals. HeadFirst Group behaalde in 2019 een omzet van ruim een miljard euro (2e positie Flexmarkt Omzetranglijst). De Between Staffing Group behaalde in dat jaar bijna een half miljard euro omzet. Dat betekent dat de HeadFirst Group na Randstad de grootste speler is in de Nederlandse flexmarkt.

Lees ook: uw flexbedrijf ook in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2021?

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn: Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer