Berichten uit de branche: fusies en overnames

0

Dit zijn de overnames, fusies en samenwerkingen in de flexbranche van de afgelopen tijd. 

HeadFirst Group en Impellam worden megaspeler na fusie

HeadFirst Group heeft Impellam overgenomen, een van zijn grootste branchegenoten. Met de overname wordt de combinatie in één klap een top 15-speler wereldwijd, aldus het begeleidende persbericht.  De twee partijen waren al geruime tijd met elkaar in gesprek. In april 2023 kondigde de 76-jarige eigenaar van Impellam, Michael Ashcroft, aan dat hij zijn belang in het bedrijf van de hand wilde doen.  De exit komt op een gunstig moment.

De combinatie van HeadFirst Group en Impellam zal daarmee goed zijn voor een gezamenlijke omzet van meer dan € 5 miljard. De twee firma’s bieden een keur aan HR-oplossingen, zoals intermediaire dienstverlening (matchmaking, contracting), interim, detachering, HR-consultancy, recruitment process outsourcing en managed services. HeadFirst Group is in Nederland bekend van de labels HeadFirst, Between en Staffing Management Services, Sterksen en StarApple.

Impellam is vooral sterk in het STEM-segment – denk aan talent werkzaam op het vlak van data, life-sciences, technologie en engineering. De divisies van Impellam opereren onder verschillende merknamen, waaronder Guidant Global, Comensura, Carbon60, SRG, Lorien en Bartech.

Cohedron neemt detacheringsactiviteiten van Xxllnc over

Cohedron heeft de detacheringsactiviteiten van Xxllnc, specialist in het maken van slimme, schaalbare applicaties voor de (semi-)overheid, overgenomen. Hiermee versterkt Cohedron haar landelijke positie als full service provider bij de lokale overheid. Met deze overname voegen zij mensen en specialistische kennis van BAG en WOZ toe aan de bestaande dienstverlening van Wyzer, marktleider in de HR-dienstverlening in het gemeentelijk domein. Wyzer verbreedt hiermee haar dienstenportfolio richting gemeenten.

Arbeidsbemiddelaar KlusHeeren gaat op in ZilverWerkt

 KlusHeeren en ZilverWerkt gaan verder onder één merknaam: ZilverWerkt. Beide partijen bundelen hun krachten omdat er naast technische vakmannen ook een grote behoefte is aan gepensioneerden in de branches klantcontact en horeca. Arbeidsbemiddelaar ZilverWerkt richt zich op gepensioneerden die willen doorwerken na pensionering. De focus ligt hierbij op werkplekken waar techniek, gastvrijheid en klantcontact centraal staan. KlusHeeren is al sinds 2017 actief en ZilverWerkt is in 2021 gestart onder dezelfde holding. ZilverWerkt helpt grote en kleine organisaties met het vinden van geschikte doorwerkers voor parttime functies.

Deel neemt PaySpace over

Deel, het alles-in-één HR- en Payroll platform heeft PaySpace overgenomen. Dit is een van de grotere overnames van Deel tot nu toe. PaySpace beschikt over meer dan twintig jaar ervaring in payroll-technologie en levert payroll-systemen en HR-diensten aan meer dan 14 duizend klanten in 44 landen in Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.

Door de overname van PaySpace wordt Deel de eerste wereldwijde payroll & Employer of Record (EOR) aanbieder met een eigen full-stack payroll engine. Hiermee biedt Deel klanten één dashboard met een gebruiksvriendelijke interface voor het beheren van hun wereldwijde teams. Bedrijven krijgen zo meer controle en blijven gemakkelijk up-to-date over lokale wet- en regelgeving die belangrijk zijn voor hun werknemers. Ook worden processen efficiënter, payroll-cycli sneller, en kunnen ze op elk gewenst moment wijzigingen aanbrengen in hun payroll.

Alyx en codeGorilla bundelen krachten

Alyx

Alyx en codeGorilla, twee bedrijven op het vlak van IT-omscholing, gaan samenwerken vanuit een nieuw kantoor in Utrecht. Zij zien het omscholen van hoogopgeleide vrouwen zonder technische achtergrond en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als oplossing voor de grote personeelstekorten in deze branche.

Start-up Alyx werft sinds 2022 hoogopgeleide vrouwen zonder technische achtergrond, en leidt ze op voor techfuncties. Het doel is om de genderkloof in de IT-wereld te dichten. Het programma omvat een bootcamp van vier maanden, gericht op technische vaardigheden, gevolgd door een traineeship van acht maanden met fulltime werk bij partnerbedrijven.

CodeGorilla bestaat al wat langer. De sociale onderneming leidt mensen tijdens een IT-bootcamp op tot programmeur. Daarbij leren deelnemers zowel technische als sociale skills. Bij de selectie van studenten wordt niet gekeken naar diploma’s, leeftijd of werkervaring, maar naar de intrinsieke motivatie van deelnemers.

SD Worx-dochter Protime verwerft AI-technologie voor personeelsplanning

Workforce management softwareleverancier Protime neemt de planningssoftware Sheepblue over. Deze software voor personeelsplanning op basis van AI richt zich op sectoren waar in ploegen gewerkt wordt. Denk aan de logistiek en de productie, met shiftwissels en dag- en nachtwerk. De functionaliteiten van de Sheepblue-software zullen geïntegreerd worden in de bestaande Protime software.

Protime had al een AI-module voor de retail- en horecasector. Deze  maakt personeelsroosters waarbij rekening gehouden wordt met piekmomenten, het weer en de personeelsbezetting. Met deze overname breidt Protime zijn planningssoftware uit waardoor deze gebruikt kan worden voor vrijwel elke sector.

ITZU breidt dienstverlening via integratie van CPM Nederland en Juyst Samen

Per 12 maart 2024 zijn de HR-bedrijven CPM Nederland en Juyst Samen opgegaan in de ITZU Group. Sinds 2022 maakt CPM Nederland deel uit van ITZU Group, met een focus op diensten als assessments, talentontwikkeling en coaching, waarbij co-creatie en innovatie centraal staan. Juyst Samen brengt vernieuwing in HR door een mix van expertise, data en technologie, met als doel de ervaringen van medewerkers te verbeteren.

Marion Neefe geeft als algemeen directeur van CPM Nederland de fakkel over aan haar opvolger Mark Bookelaar en Andrea Poolman, van CPM Nederland, stapt in de directie als managing consultant. Guido Roijen, managing partner van Juyst Samen, speelt als spilfiguur een belangrijke rol bij ITZU Nederland om de Juyst Samen-activiteiten voort te zetten onder het ITZU-merk.

STAR neemt Iks Engineering over en versterkt marktpositie in Duitsland

The Specialist Group (TSG) kondigt vandaag de overname van Iks Engineering aan. Iks Engineering is een leverancier van technisch specialisten in Duitsland, in sectoren als  energie, chemie, infrastructuur, hernieuwbare energie en life sciences. Met de vierde overname in 15 maanden breidt The Specialist Group zijn netwerk verder uit om te voldoen aan de toenemende vraag naar technisch personeel in de energietransitie.

CodingChiefs gaat verder als CC.Talent

CodingChiefs, actief op het gebied van outsourcing, gaat verder als CC.Talent. Behalve de nieuwe naam is er ook gekozen voor een nieuwe uitstraling. CC.Talent is gevestigd in Nederland, met kantoren in Duitsland, Singapore, Servië en de Filipijnen. In de steeds innoverende techwereld is de vraag naar hooggekwalificeerd tech-talent nog nooit zo groot geweest. Naarmate bedrijven zich aanpassen aan globalisering en nieuwe realiteiten, verandert ook de manier waarop we werken. De opkomst van remote werkende tech-teams, zowel volledig als gedeeltelijk, is een kenmerk van onze tijd geworden. CC.Talent staat voor kwaliteit, toegang tot wereldwijd talent en de mogelijkheid om innovatie vanaf elke plek op de kaart te stimuleren, staat te lezen in het begeleidende persbericht.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer