‘Brunel moet boekhoudproblemen ophelderen’

0

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil opheldering over de boekhoudproblemen bij detacheerder Brunel.

Brunel liet beleggers en analisten vorige week schrikken met de melding dat de omzet en het bedrijfsresultaat in de Verenigde Staten in 2011 en 2012 te hoog zijn ingeschat.

 

In een toelichting gaf bestuursvoorzitter Jan Arie van Barneveld aan dat het om een incident ging, dat werd veroorzaakt door de acties van één medewerker. Hij stelde verder dat Brunel zo goed als zeker alle schade in kaart heeft gebracht.

De VEB wil onder meer weten wanneer Brunel doorkreeg dat de boekouding van de Amerikaanse activiteiten niet klopte, hoe het probleem kon ontstaan en welke maatregelen zijn genomen om deze problemen voortaan te voorkomen. Daarnaast vraagt de vereniging zich af hoe het bedrijf kan weten dat het om een incident gaat, terwijl er nog een onderzoek naar de zaak loopt.

De VEB heeft Brunel verzocht zo snel mogelijk antwoord te geven op de in totaal 15 vragen en om die antwoorden ook op de website van het bedrijf te publiceren.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer