Asscher: ‘Arbeidsmarkt moet aanpassen’

0

Minister Asscher benadrukt het belang van flexibiliteit op de arbeidsmarkt en flexibiliteit die zekerheid biedt. ‘Het is heel menselijk om vast te houden aan oude en vertrouwde zekerheden, maar het is niet verstandig om je vast te klampen aan verouderde zekerheden’.

‘Bedrijven moeten veranderen om te overleven. En werknemers moeten mee veranderen. Dat is niet iets van deze tijd. Dat is iets van alle tijden’. Dat zei Lodewijk Asscher op de eerste editie van SER-lezing Nederland Nu die op 4 maart plaatsvond. De vraag ‘Hoe staat Nederland er sociaaleconomisch voor?’ stond centraal op de bijeenkomst.

 

Aanpassen

‘Het is een simpele vraag die niet zo simpel is te beantwoorden. Nederland heeft een sterke uitgangspositie, maar we moeten ons aanpassen om te behouden waar we trots op zijn. Om te beschermen wat van waarde is. Vandaag staan we voor keuzes die niet alleen onze toekomst bepalen, maar ook de toekomst van onze kinderen en hun kinderen. Dat is niet eenvoudig. We moeten keuzes maken die diep ingrijpen in het leven van mensen, zonder dat ze er misschien direct profijt van zien, maar die bepalend zijn voor hun, voor onze toekomst.’

 

SER-voorzitter Wiebe Draijer heeft ook graag dat de arbeidsmarkt dynamischer wordt en hij wil ondernemerschap ‘omarmen’. Hoe dat volgens hem uitgevoerd moet worden, moet nog blijken. Binnenkort komt een SER-commissie met een omvattende diagnose voor de instabiliteit in de Nederlandse economie en aanbevelingen hoe deze op te lossen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer