Werkkostenregeling per 2015 verplicht

0

Staatssecretaris Weekers van Financiën wil de werkkostenregeling vereenvoudigen. De datum waarop het verplicht wordt om aan deze regeling deel te nemen wordt daarom uitgesteld naar 2015.

Dat meldt het ministerie van Financiën vrijdag.

 

De staatssecretaris wil, door de werkkostenregeling eenvoudiger te maken, deze aantrekkelijker maken voor het midden- en kleinbedrijf. Uit voorlopige cijfers blijkt dat het gebruik van de werkkostenregeling afgelopen jaar licht is gestegen van 10 procent afgelopen in 2012, naar bijna 20 procent in 2013. Volgens de oorspronkelijke plannen moesten alle bedrijven per 2014 overgestapt zijn op de werkkostenregeling. Om werkgevers en loonadministrateurs nu helderheid te bieden en straks voldoende voorbereidingstijd op eventuele wijzigingen van de regeling, verlengt de staatssecretaris het keuzeregime met een jaar tot 1 januari 2015.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer