Resultaat Brunel Nederland herstelt in tweede kwartaal

0

Brunel International heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 17% meer omzet geboekt. De operationele winst is omgeslagen in een verlies door een misgelopen project in de Verenigde Staten. Nederland blijft met een omzetdaling van 4% achter, maar wist de winst wel met 39% te vergroten tot € 1,6 miljoen.

Volgens CEO Jilko Andringa zijn de resultaten vooral goed in Duitsland, het Midden-Oosten en India. In de Verenigde Staten zakte het resultaat in door een eenmalige afschrijving van € 5,5 miljoen bij een nieuw opgerichte entiteit. Het gaat om een kostenoverschrijding bij de bouw van een nog op te leveren waterzuiveringsinstallatie in Texas. ‘We hebben daarvan geleerd en ons team en processen verbeterd. Daardoor levert deze nieuwe activiteit winstgevende groei op’, aldus Andringa. Door de afschrijving is het operationeel resultaat in de regio ‘rest van de wereld’ verslechterd tot € -6,6 miljoen, tegen € -0,4 miljoen in het tweede kwartaal van vorig jaar. Voor het totale bedrijf is het resultaat uitgekomen op € -0,5 miljoen (€ +4,1 miljoen). Gemeten over de eerste zes maanden van 2019 boekt Brunel International een lichte plus van 3% naar € 11,6 (11,3) miljoen.

Nederland: schaarste drukt inkomsten

In Nederland kampt Brunel met de schaarste op de arbeidsmarkt: de inkomsten per gewerkte dag zijn in het tweede kwartaal met 6% afgenomen. Dat wordt ook veroorzaakt doordat klanten gedetacheerde werknemers in dienst nemen. Kostenbesparingen drukten de totale kosten. Die daalden met € 1,5 miljoen tot € 11,6 miljoen, mede doordat de kosten vorig jaar eenmalig opliepen door investeringen in digitale initiatieven
Het resultaat van Brunel Nederland herstelde van een matig eerste kwartaal. De EBIT ging van € 1,1 miljoen naar € 1,6 miljoen. Over de eerste helft van het jaar resteert nog wel een daling van het resultaat met 18% naar € 4,4 (5,3) miljoen. De omzet is in het tweede kwartaal afgenomen tot € 51,9 (54,1) miljoen, een daling van 4%. Dat percentage geldt ook voor het eerste halfjaar, dat uitkomt op een omzet van € 106,3 (110,3) miljoen. De brutowinstmarge is over de eerste zes maanden gekrompen tot 26,6% (28,2%).

Bron: Brunel

Over Auteur

Reageer