Cao-onderhandelingen loonwerksector afgebroken

0

Door een conflict tussen de werkgevers in de loonwerksector en de werkgevers in de bouwsector komt er voorlopig geen nieuwe cao voor loonwerkers.

Cumela, de werkgeversvereniging in de loonwerksector, heeft de onderhandelingen voor een nieuwe cao na vijf rondes afgebroken. De werkgeversvereniging wil geen nieuwe cao afsluiten, zolang er geen oplossing is voor het conflict.

Het conflict tussen de werkgevers in het loonwerk en in de bouw draait om het grensgebied van werkzaamheden tussen beide sectoren. Werkgevers in het loonwerk willen zoveel mogelijk bedrijven onder de cao Loonwerk houden, ook als die werkzaamheden verrichten die onder de cao van de bouw horen. De cao Loonwerk is voor de werkgevers namelijk goedkoper.

Vakbond FNV Bondgenoten vindt het onverteerbaar dat de cao-onderhandelingen zijn afgebroken. “Het is ook niet dat wij niet willen meewerken aan een oplossing voor dat conflict, maar dat hoort gewoon niet op de cao-tafel.”

Bron: LaatsteNieuws.nl

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer