CAO Uitzendkrachten algemeen verbindend verklaard

0

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de CAO voor Uitzendkrachten 2012 – 2017 algemeen verbindend verklaard.

De ondernemingscao’s van Persoonality Payrolling, Please, Tentoo, DPA en Connexie zijn op hun verzoek gedispenseerd van de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten.

Alle uitzendkrachten die in Nederland werken hebben recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden volgens deze CAO. De algemeenverbindendverklaring is geldig voor een periode van twee jaar vanaf de dag na publicatie in de Staatscourant op maandag 16 september. De CAO voor Uitzendkrachten is afgesloten door de ABU, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, De Unie en LBV. Jaarlijks gaan er ruim 750.000 uitzendkrachten aan de slag.

‘Gelijk speelveld
‘Met de algemeenverbindendverklaring creëren we een gelijk speelveld’, zegt Jurriën Koops, directeur sociale zaken van de ABU. Alle uitzendbureaus in Nederland, behalve de uitzendbureaus die zijn aangesloten bij de NBBU en de gedispenseerde ondernemingen, moeten zich aan de arbeidsvoorwaarden houden zoals gesteld in de CAO voor Uitzendkrachten.

De CAO zorgt er volgens de bonden voor dat de arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en de naleving van de CAO voor de Uitzendkrachten goed zijn geregeld. Eerlijke betaling, goede arbeidsomstandigheden en huisvesting en controle op naleving zijn belangrijke zaken in de uitzendsector, stelt de ABU. Ook voor de publiek-private handhaving, waarbij de Inspectie SZW intensief samenwerkt met de SNCU, is de algemeenverbindendverklaring volgens de ABU een onmisbare schakel.

 

Bron:  ABU

CAO voor Uitzendkrachten 2012-2017

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer