CBS: aantal uitzenduren stijgt weer

0

In het tweede kwartaal van 2016 steeg het aantal uitzenduren met 2,9% ten opzichte van het kwartaal ervoor.

Dat meldt het CBS vandaag.

In het eerste kwartaal van 2016 daalde het aantal uitzenduren met 1,4%. Maar de werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in het tweede kwartaal dus weer gegroeid. Zowel de uren in kortlopende als in langlopende contracten namen daarbij toe.

Langlopende contracten
Het aantal uitzenduren in langlopende contracten zoals detachering en payrolling steeg met 3,1%. In het eerste kwartaal daalde het aantal uren in langlopende contracten met 3,5%. Daarvoor steeg dit aantal vier jaar onafgebroken.

Kortlopende contracten
Het aantal uren in kortlopende contracten steeg met 2,7%. Een kwartaal eerder was de stijging0,8 procent. Het aantal uren in kortlopende contracten neemt al twee jaar toe. De ontwikkeling van de kortlopende uren loopt volgens het CBS doorgaans voor op die van de rest van de arbeidsmarkt.

Onlangs maakte CBS bekend dat het aantal banen in het tweede kwartaal van 2016 met 38.000 is toegenomen. Vooral het aantal banen bij uitzendbureaus nam, met 30.000, sterk toe.


Bron: CBS/ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer