Consolid neemt Oudstanding Groep over

0

Consolid, een specialist in recruitment voor de sector Vervoer & Veiligheid, neemt 100% van de aandelen van Oudstanding Groep over. De merken Oudstanding, Autoreset en De Nieuwe Koetsiers blijven bestaan.

“Met deze overname versterken we onze positie in het automotive segment met kennis en slimme technologie die wij nog niet in huis hadden”, zegt Dennis Mortier, DGA van Consolid, in een persbericht over de overname. “Aangezien Oudstanding zich met name richt op de zogeheten Ervaren Generatie van tussen de 45 en 75 jaar, krijgen wij bij Consolid een grote groep nieuwe ervaren flexmedewerkers binnen onze gelederen. Een groep die in de komende jaren bovendien steeds groter en belangrijker wordt op de arbeidsmarkt.”

3 merken Oudstanding Groep

Oudstanding Groep voert drie merken. Oudstanding richt zich als arbeidsintermediair op ervaren generaties door middel van advies, training en bemiddeling van tijdelijk en vast werk. Met het merk Autoreset heeft zij zich ontwikkeld tot de marktleider in voertuigverplaatsingen in het automotive segment en biedt zij serviceverlening aan deelauto-leveranciers. Naast mensen in de leeftijdscategorie 45-75 jaar richt Autoreset zich ook heel bewust op studenten. En onder het merk De Nieuwe Koetsiers worden chauffeursdiensten geleverd waaronder Privéchauffeurs en zogeheten Blessurechauffeurs.

Slimme technologie in huis

De afgelopen jaren is geïnvesteerd in eigen planningssoftware en Apps die het plannen en optimaliseren van meerdere diensten op een dag mogelijk maken. Oudstanding Groep speelt hiermee in op de zichtbare toename van korte, afgebakende taken en werkzaamheden die in de zogeheten platformeconomie ontstaan.

Met de overname van Oudstanding Groep versterkt Consolid haar positie in het automotive-segment en komen kennis en slimme technologie in handen op het gebied van combinatiebanen en serviceconcepten die het bedrijf nu nog niet uitvoert.

Mortier: “Er komt een grote groep nieuwe flexmedewerkers binnen bereik, die bij bestaande opdrachtgevers van Consolid kunnen worden ingezet. De planningsaanpak van Oudstanding/Autoreset stelt ons in staat korte opdrachten nog voor dezelfde dag als spoedopdrachten te laten inplannen.”

Omzetgroei

Oudstanding Groep telt 45 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam. Dagelijks worden tot wel 1.600 ritten/opdrachten gepland. Met de overname groeit Consolid naar circa 220 medewerkers en wekelijks werken ongeveer 7.000 mensen voor opdrachtgevers van de groep. De verwachte omzet van de combinatie voor 2017 zal circa 150 miljoen euro bedragen.
Noot van de redactie: Consolid maakt een snelle groei door. Consolid behaalde in 2016 een omzet van ruim 108 miljoen euro. In 2015 bedroeg de omzet ruim 77 miljoen euro. (Flexmarkt Top-100 Omzetranglijst 2017).

Management team

Het managementteam van Oudstanding Groep zal doorgaan op de ingeslagen weg, gericht op verdere groei. Het management blijft in handen van de huidige directeur Jasper den Haan, die rapporteert aan de Consolid-directie.

Bron: Consolid

Lees ook: Marco Broeknellis in directie Consolid

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer