Covebo neemt Eurojob over

0

Uitzendgroep Covebo in Nijkerk heeft Eurojob in Hoofddorp overgenomen. Covebo, onderdeel van House of HR, versterkt met deze overname haar positie in de uitzendmarkt van arbeidsmigranten in de logistiek- en retailindustrie.

Covebo Group heeft dagelijks circa 8.000 uitzendkrachten aan het werk in de sectoren productie, logistiek, bouw en techniek. Een derde hiervan is Nederlands, de overige uitzendkrachten worden geworven in andere EU-landen. Het overgenomen Eurojob is gespecialiseerd in het uitzenden van arbeidsmigranten uit de EU en heeft dagelijks circa 1.200 uitzendkrachten aan het werk. Eurojob, opgericht in 2000, is de afgelopen jaren verdubbeld in omvang.

Grotere slagkracht

Eurojob behoudt na de overname haar eigen gezicht en identiteit, maar wordt door Covebo Group aanzienlijk versterkt op het gebied van digitalisering, werving en huisvesting. Eurojob en Covebo verwachten door deze stap een nog betere werkgever voor hun uitzendkrachten te kunnen zijn, omdat beide partijen nu nog sneller en beter in staat zijn om de expertise op grote schaal in te zetten.
Ronald van Adrichem blijft CEO van Eurojob. Van Adrichem: “Wij zien uit naar deze nieuwe stap. Het concept van House of HR spreekt ons erg aan waarin we onze zelfstandigheid kunnen behouden en tegelijkertijd de voordelen van een groep benutten. Zo krijgen we een veel grotere slagkracht.”

De verwachte omzet van Eurojob is dit jaar 44 miljoen euro, waardoor de gezamenlijke omzet van Covebo Group uitkomt op circa 350 miljoen euro. CEO Henk Buitink van Covebo Group: “Wij zijn trots dat we bijna 50 medewerkers met een voor ons nieuwe expertise tot onze collega’s mogen rekenen. Eurojob vergroot bovendien de positie van Covebo Group in de markt van grote klanten met veelal in-house dienstverlening. Dat maakt onze groep nog sterker.”

Derde overname in 3 jaar

De komst van Eurojob naar Covebo Group betekent voor de uitzendgroep de derde overname in drie jaar tijd. Eerder nam Covebo Group in 2017 Effect Personeelsdiensten over en VNOM Bemiddelaar in Techniek (2018). Effect Personeelsdiensten en VNOM Bemiddelaar in Techniek zijn gespecialiseerd in de sectoren bouw en techniek, met Eurojob haalt Covebo een sterke aanwezigheid en grote expertise in huis in de sectoren logistiek en retail in huis.

Bron: Covebo

House of HR boekte in 2018 een omzet van 474,1 miljoen euro, waarmee het uitzendconcern op de 9e positie staat in de Nederlandse Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019. De wereldwijde omzet van House of HR bedraagt circa 1,7 miljard euro (2018).

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer