‘Door schaalvergroting in de markt verdwijnt het menselijke aspect’

0

Seven Stars komt als MSP in 2021 voor het eerst de top-50 binnen van de Flexmarkt Omzetranglijst. CEO en oprichter Marius Nijland verklaart het succes door een andere, ‘persoonlijke’ dienstverlening. “Juist in deze markt van consolidaties en bijbehorende schaalvergroting kunnen wij daardoor succesvol zijn­­­­.”

Opgeleid tot makelaar (later Bedrijfskunde), rolde Marius Nijland begin 2000 in de IT. Kleinere gespecialiseerde dienstverleners in de zzp-markt waren er nog nauwelijks, zeker niet in Noord-Oost Nederland. De traditionele IT-dienstverleners groeiden wel, maar de dienstverlening kon veel beter, vond Marius. “In 2005 zat de IT-markt in een recessie en zag ik dat IT-dienstverleners vooral hun professionals aan het pushen waren bij opdrachtgevers. Ik geloof meer in het pull-model, waarbij je als dienstverlener luistert naar waar jouw opdrachtgever echt behoefte aan heeft en de dienstverlening rondom die behoefte organiseert. Niet andersom.”
Zo is het idee voor zijn eigen bedrijf ontstaan. Marius Nijland startte 16 jaar geleden op zijn zolderkamer in Zwolle met ‘een laptop, telefoon en heel veel beltegoed’. Inmiddels is Seven Stars uitgegroeid tot een brede flexdienstverlener die de inhuurregie voor organisaties op zich kan nemen, maar ook de werving en selectie van IT-professionals uitvoert, detacheert, contractmanagement verzorgt. Het idee daarachter is om vanuit een total talent management (TTM)-visie de opdrachtgever te ontzorgen.

Seven Stars ICT Group

Seven Stars ICT Group boekte vorig jaar een recordomzet van € 63 miljoen en bereikte daarmee de 46e positie in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100. Na een korte, spannende hick up, is het ook tijdens de coronacrisis goed blijven gaan met het bedrijf. Naar eigen zeggen dankzij een gezonde klantmix van overheids- en corporate accounts. De verwachting is in 2021 een omzetgroei te realiseren richting de € 70 miljoen.

Onafhankelijk familiebedrijf

Waar op dit moment een consolidatieslag gaande is in de MSP-markt, blijft Seven Stars een onafhankelijk familiebedrijf. Nijland ziet dat niet als een bedreiging: “We kiezen er bewust voor autonoom te blijven, we hebben geen externe aandeelhouders of investeerders. We kennen een platte organisatiestructuur met een familiair karakter. “Natuurlijk houden wij ons ook bezig met doorautomatisering en data voor onze eigen bedrijfsvoering en voor opdrachtgevers, maar onze core business blijft het bij elkaar brengen en matchen van mensen.”
“Door schaalvergroting in de markt verdwijnt het menselijke, persoonlijke aspect. En ik denk dat wij daarom juist in deze markt van consolidaties en bijbehorende schaalvergroting ons kunnen onderscheiden en succesvoller zijn. Elke opdrachtgever, partner en professional weet dat we korte lijnen hebben en dat ze mij of een collega altijd kunnen bellen..”

Customer intimacy

Als MSP of inschrijvende partij bij aanbestedingen ben je bijvoorbeeld een formele schakel in het inhuurproces. Customer intimacy is dan niet het eerste waar je aan denkt. Toch claimt Seven Stars juist daarin wel onderscheidend te zijn. “Onze focus ligt volledig op IT. Onze mensen spreken de taal van de opdrachtgever en de IT-professional en weten wat er speelt en waar behoefte aan is. Vorig jaar hebben we  besloten om in multidisciplinaire, regionale teams te gaan werken: Noord, Midden en West. In elk team is recruitment, accountmanagement, field- en contractmanagement vertegenwoordigd. Die teams hebben veel autonomie en dat vergroot het werkondernemerschap. Korte lijnen en persoonlijke aandacht voor opdrachtgevers, partners en professionals.” Dit alles om de persoonlijke dienstverlening aan opdrachtgevers, partners en professionals nog verder te verbeteren. Met als doel: ‘de ultieme klantbeleving realiseren.’

Lees ook:

 

Flexmarkt pro

Met Flexmarkt pro heb je exclusief toegang tot:
✅ verdiepende en analyserende artikelen
✅ de verzuim- en transitietool
✅ handige voorbeelddocumenten, zoals de oproep – en vaststellingsovereenkomst
✅ antwoord op tientallen juridische flexvragen
✅ Flexmarkt magazine: het laatste nummer en archief
Waar nodig is deze informatie juridisch getoetst door onze arbeidsrechtadvocaten.

Abonneer je hier op Flexmarkt Pro 

 

Over Auteur

Reageer