HeadFirst Group neemt Belgisch HR-techbedrijf over

0

De HeadFirst Group, na Randstad de tweede speler op de Nederlandse flexmarkt, heeft het Belgische HR- techbedrijf ProUnity overgenomen. HeadFirst verdrievoudigt door de acquisitie de bestaande business in België, waarmee het bij de grote dienstverleners op inhuurgebied gaat horen.

Platformstrategie

De groep zet hiermee naar eigen zeggen een belangrijke stap in de internationaliserings- en platformstrategie. ProUnity is op de Belgische markt actief als Managed Service Provider (MSP), met een eigen marktplaats en Vendor Management System (VMS). “Met zijn unieke gecombineerde aanbod helpt het organisaties snel en efficiënt externe medewerkers te vinden en te beheren via één platform.” HeadFirst heeft op HR-techgebied zelf al het eigen inhuurplatform Select en samenwerkingen met externe VMS-partners, om de flexibiliteit in oplossingen voor opdrachtgevers te vergroten. ProUnity blijft onder eigen naam en met eigen managementteam actief.

Kanteling

Marion van Happen, CEO van HeadFirst Group, geeft aan dat het nieuwe dochterbedrijf twee jaar op rij een Deloitte Technology Fast 50 award heeft gewonnen. “We zijn van origine een HR-dienstverlener, die nu juist de kanteling maakt naar platformorganisatie. De perfecte balans tussen tech en touch is essentieel in onze dienstverlening en branche. ProUnity zal hierin een versneller zijn.”

Internationalisering

ProUnity bedient ruim veertig opdrachtgevers, grotendeels grote bedrijven en Belgische organisaties in het publieke domein. HeadFirst Group heeft al sinds 2016 een Belgische vestiging en verdrievoudigt nu de bestaande business bij de zuiderburen. “Met deze schaalgrootte kan HeadFirst Group opdrachtgevers internationaal nog beter bedienen, wat past bij haar verder reikende strategie richting een internationale platformorganisatie. Van Happen: “Ook op dat vlak past ProUnity goed binnen onze groep. Zoals we nu met onze Nederlandse opdrachtgevers meegroeien naar het buitenland, beogen we dat ook met Belgische opdrachtgevers. Door bovenal waarde toe te voegen in het organiseren van talent op deze schaarse arbeidsmarkt.”

Nummer 2 Flexmarkt Omzetranglijst

HeadFirst Group groeide de laatste jaren snel. De overnames van intermediair Between in 2020 en recruitment-specialist Sterksen in 2021 hebben de positie van de groep verder versterkt en hebben van HaedFirst inmiddels na Randstad de grootste speler gemaakt in de Nederlandse flexmarkt.

Lees ook: Flexmarkt Omzetranglijst: elk flexbedrijf zijn eigen verhaal

Over Auteur

Reageer