Investeringsmaatschappij Axiom neemt ook Seven Stars over

0

Het Zwitserse Axiom Partners neemt per direct Seven Stars over. Investeringsmaatschappij Axiom – waartoe ook De Staffing Groep (nu Circle8) behoort – voert hiermee de buy-and-build strategie in de IT-staffingsector verder door. 

Seven Stars, gevestigd in Zwolle, Utrecht en Groningen, is een MSP-dienstverlener/broker die zich richt op flexibele arbeid en externe inhuur binnen de IT-branche. Seven Stars is sinds 2005 actief in de markt en er werken dagelijks meer dan 700 professionals via de organisatie bij publieke en private opdrachtgevers. Het bedrijf heeft dit jaar een verwachte omzet van ruim 85 miljoen miljoen. Seven Stars boekte in 2021 een omzet van 70 miljoen euro (Flexmarkt Omzetranglijst Top-100).

Directiewijziging

Seven Stars blijft zelfstandig opereren binnen de Axiom Groep. Wel leidt de acquisitie tot enkele verschuivingen in de directie. Zo draagt de huidige CEO en oprichter, Marius Nijland, het bedrijf over aan de nieuwe eigenaar. Mike Verheijen (CFO) en Ronald Raidt (CCO) zullen het directieteam samen voortzetten met Corianna Geersing, die toetreedt tot het directieteam als Chief People Officer (CPO). Het huidige personeelsbestand blijft ongewijzigd.

Buy-and-build strategie

Na overnames van het voormalige De Staffing Groep (nu Circle8, jaaromzet 550 miljoen euro) en FixedToday (jaaromzet 80 miljoen euro) is Seven Stars de derde overname in korte tijd van Axiom in de Nederlandse staffing branche.
Met recente overnames als De Staffing Groep (nu Circle8), FixedToday, Cannock-EDR en Airopack heeft Axiom inmiddels meer dan één miljard euro omzet in Nederland. Op korte termijn verwacht Axiom nieuwe overnames aan te kondigen.

De Staffing Groep

MSP-dienstverlener De Staffing Groep, onder meer bekend van voorloper IT-Staffing, gaat sinds vorige week verder onder de naam Circle8. Het merk is daarmee automatisch het hoofdlabel van de nieuwe holding Circle8 Group, waar ook de bestaande labels Kwiik en People for Office onder vallen. De nieuwe holdingstructuur moet meer houvast bieden voor een doelgerichte, internationale buy-and-build strategie.

Lees ook:

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer