‘Flexbureaus hebben weinig tijd om zich te verdiepen in alle regeltjes’

0

Normec Fair Labour Certification gooide hoge ogen in het Partner of Choice-onderzoek: de inspectie-in stelling staat in de top 5 in de Categorie ‘Opleiding en certificering’,  “Als we een belofte doen, komen we die na”, aldus Julisa Fereijra-Phelipa, business-unitdirecteur van Normec FLC.   

Fereijra en haar collega’s doen er alles aan om klanten vanaf de start de best mogelijke service te verlenen, zo vertelt ze. “Dit begint al wanneer de contactpersoon van een flexbureau zich bij ons meldt voor een inspectie. Onze medewerker binnendienst noteert niet alleen het telefoontje, maar beantwoordt ook meteen de vraag of kwestie waar de beller mee kampt. Weet onze medewerker binnendienst een antwoord niet, dan zorgt hij ervoor dat een andere collega met specifieke kennis het telefoontje overneemt. We vinden het belangrijk dat onze klanten zo snel mogelijk antwoord krijgen op vragen en dat dat antwoord goed en helder is. Zo ontzorgen we hen vanaf het eerste contact.” 

Lees hier het digimagazine Partner of Choice. 

 Ook over de vervolgstappen van het inspectietraject maakt Normec FLC direct heldere afspraken. Fereijra: “Hoe vaak wil de klant tussentijds contact en wat kan hij of zij van ons verwachten? En, niet onbelangrijk, we houden ons aan de gemaakte afspraken. Als wij een belofte doen, dan komen wij deze na.” 

 Korte doorlooptijd 

Fereijra vertelt dat de flexibele, interne organisatie de grote kracht is van Normec FLC. Doordat de backoffice en planning centraal geregeld zijn, kunnen ze snel schakelen en garanderen ze korte doorlooptijden. “Denk hierbij aan de tijd tussen het uitvoeren van de inspectie en het opleveren van de rapportage. We hanteren hiervoor een termijn van een maand, zodat de klant tijdig kan starten met het treffen van herstelmaatregelen, mocht dit nodig zijn. Hoe later de rapportage binnen is, hoe minder tijd een onderneming hiervoor heeft. In sommige gevallen is zelfs een maand niet snel genoeg, bijvoorbeeld als een flexbureau een opdrachtgever dreigt te verliezen omdat men geen keurmerk heeft,  Dan denken we mee en zetten we desnoods een tandje bij om sneller te kunnen leveren.” 

 Lees hier het hele artikel uit het digimagazine Partner of Choice.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Normec FLC.

Over Auteur

Reageer