Nieuwe directie De Staffing Groep

0

De Staffing Groep heeft per direct een nieuwe, 5-koppige directie. De organisatieverandering is naar eigen zeggen een direct gevolg van de veranderende flexmarkt en moet de acquisitiestrategie kracht bij zetten.

De nieuwe directie wordt gevormd door Gert-Jan Schellingerhout (CEO), Marc Nijhuis (CFO), Pascal van der Hart (Directeur Operations) en Wouter Waaijenberg (Directeur MSP). Mike Korenvaar maakt het vijfkoppige bestuur compleet, als niet-uitvoerende directeur en verantwoordelijke voor het staffingportfolio bij aandeelhouder Axiom Partners.

De directiewissel komt tot stand na een gewijzigde aandeelhouderstructuur, die ambieert om van De Staffing Groep via een gerichte buy-en-build strategie een top-drie speler in de Nederlandse staffingmarkt te maken. De hernieuwde aandeelhouderstructuur brengt naar eigen zeggen ‘nieuwe doelstellingen met zich mee en vraagt om een cultuurverandering en ander DNA’.

Torenhoge ambities

Vier van de vijf directieleden zijn nieuwe gezichten binnen De Staffing Groep; CFO Marc Nijhuis werkt al tien jaar voor de organisatie. “Na de overname vanuit Axiom ligt er extra focus op groei en ontwikkeling”, legt CEO Gert-Jan Schellingerhout uit. “Vandaar hebben we een nieuw team samengesteld, waarbij elk directielid vanuit zijn eigen expertise handelt. De Staffing Groep is al een mooie organisatie met een goede reputatie, aan ons de uitdaging om de gehele groep naar het volgende niveau te tillen. Met deze stap hebben wij als directie onze vrijheid om te ondernemen weer terug, dus die uitdaging pakken we graag met beide handen aan.”

CFO Marc Nijhuis juicht de ontwikkelingen toe: “De overname door Axiom Partners heeft gezorgd voor een nieuwe dynamiek, een waar ik me erg prettig bij voel. De ambities zijn torenhoog en je merkt dat iedereen binnen de organisatie daar graag zijn steentje aan bijdraagt. Ook op persoonlijk vlak klikt het met mijn nieuwe directiecollega’s, dus ik kijk uit naar onze toekomst samen.”

Acquisitiestrategie

Met de vijfkoppige directie wil De Staffing Groep ‘de beste in haar soort worden in Nederland en Europa’ zoals het bedrijf het zelf formuleert. Dus zet de organisatie in op acquisities. Met de recente overname van intermediair FixedToday heeft het nieuwe bestuur de eerste daad bij het woord gevoegd. Mike Korenvaar: “We willen niet zozeer de grootste maar de beste worden, al zijn we ons ervan bewust dat deze markt om volume draait. Door middel van gerichte aankopen zetten we in op verbreding van flexwerk in de breedste zin van het woord, zodat we zowel onze opdrachtgevers als baanzoekenden optimaal kunnen blijven bedienen.”

Veranderende markt

De behoefte aan verandering in de organisatie is een direct gevolg van de veranderende flexmarkt. CEO Schellingerhout: “Voorheen waren intermediairs leveranciers, nu verwachten opdrachtgevers dat je als partner optreedt. Je staat naast elkaar, kijkt samen vooruit en zet in op Total Workforce Management. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met het huidige directieteam over de juiste ervaring en kwaliteiten beschikken om aan die verwachtingen te voldoen.”

De Staffing Groep

De Staffing Groep is met haar drie labels (IT-Staffing, KwiiK en People for Office) een van de grootste leveranciers van flexibele kennis en capaciteit van Nederland. Vanuit het hoofdkantoor in Nieuwegein matcht De Staffing Groep sinds 1986 professionals met de juiste organisatie, voor zowel de Rijksoverheid als voor verschillende particuliere branches, waaronder Energie, Financiële dienstverlening, Hightech en IT.

Lees ook: Overname De Staffing Groep: het hoe en waarom?

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer