DPA Group koopt eigen aandelen in

0

DPA maakt bekend eigen aandelen te hebben ingekocht ter grootte van 9,99% van het huidige uitstaande kapitaal.

Dit komt neer op 4.997.067 aandelen. De inkoop vindt plaats tegen een koers van EUR 1,527 per aandeel. Een gedeelte van de ingekochte aandelen zal worden aangewend ter voldoening van (uitstaande) earn-out verplichtingen.


De gelegenheid tot het inkopen van eigen aandelen deed zich voor door het besluit van Project Holland Deelnemingen B.V. (Project Holland Fonds) haar gehele belang van ca. 19,9% van de uitstaande aandelen van DPA te verkopen in het licht van het einde van de fondslooptijd later dit jaar. Het resterende door Project Holland Fonds gehouden belang van 9,95% is in een ‘private placement’ bij andere investeerders geplaatst.

Eric Winter (CEO DPA) in een toelichting hierop: ‘De mogelijkheid tot inkoop van eigen aandelen is een uitstekende manier om onze balans verder te versterken en daarnaast zijn wij verheugd dat de liquiditeit in het aandeel toeneemt en de aandeelhoudersbasis verbreed wordt. DPA heeft Project Holland Fonds in de afgelopen jaren altijd zeer gewaardeerd als belangrijke aandeelhouder en we zijn hen zeer erkentelijk voor hun support en het vertrouwen in het management.’

Bron: DPA Group


Lees ook: DPA boekt opnieuw omzetgroei

 

Noot van de redactie: In de komende editie van Flexmarkt, die donderdag 16 juni verschijnt, staat een artikel over de ervaringen van flexbureaus met participatiemaatschappijen (private equity’s). Eric Winter van DPA is een van de deelnemers aan dit recent gehouden rondetafelgesprek dat is georganiseerd door corporate finance adviseur MBCF. Nog geen abonnee?

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer