Echtpaar aangehouden voor uitbuiting Polen

0

De rechter-commissaris in Rotterdam heeft een echtpaar in bewaring gesteld voor het uitbuiten van tientallen Polen. De Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie) hield de man (57) en vrouw (51) eerder deze week in Rotterdam aan, zo liet een woordvoerder zaterdag weten.

Hoge bedragen ingehouden
Op het salaris dat contant aan de Polen werd uitbetaald, werden eerst hoge bedragen voor huisvesting en vervoer ingehouden. De Polen, die geen Nederlands kunnen, verbleven in woningen en stacaravans in de regio Rotterdam. Ze zouden opzettelijk afhankelijk zijn gehouden van de verdachten voor werk, inkomen en onderdak.

De Inspectie SZW heeft de woning van het echtpaar in Rotterdam doorzocht. Er zijn drie caravans, 12 auto’s en ongeveer 10.000 euro aan contanten in beslag genomen. Daarnaast is beslag gelegd op de administratie en een aantal Nederlandse en Poolse bankrekeningen. De zeventien Polen die zijn aangetroffen, zijn opgevangen door de organisatie voor slachtoffers van mensenhandel Comensha.

Samenwerking Inspectie en politiekorpsen
Bij deze actie werkte de Inspectie SZW onder meer samen met de politiekorpsen Hollands Midden en Rotterdam-Rijnmond en de gemeenten Rotterdam, Zuidplas en Lansingerland.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer