Eerste uitzendbureaus ontvangen PayOK-certificaat

0

De uitzendondernemingen Jenz Engineering BV, Oranjeflex, Stammes Recruitment en Technojobs ontvangen vandaag als eersten het PayOK-certificaat. Met het certificaat tonen deze ondernemingen aan dat zij al hun werknemers juist belonen volgens de in Nederland geldende CAO’s.

PayOk-directeur Gerlof Roubos heeft reikt vandaag de cedrtificaten uit. Dat officiële uitreiking vindt plaats bij Brand Energy & Infrastructure Services BV in Vlaardingen, de eerste onderneming in Nederland die PayOK certificering eist van de uitzendbureaus.

WAS

De Stichting PayOK heeft dit keurmerk in het leven geroepen naar aanleiding van de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS). Die bepaalt dat ondernemers aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de juiste beloning van werknemers in de hele keten, dus ook werknemers die in dienst zijn bij een onderaannemer of uitzendbureau (ketenaansprakelijkheid). Als een onderaannemer of uitzendbureau niet betaalt conform CAO kan de werknemer het te weinig ontvangen loon opeisen bij de hoofdopdrachtgever.

Vraag vanuit opdrachtgevers

“De certificering is niet eenvoudig, we toetsen niet alleen op procedures, maar ook op de werking van die procedures”, zegt Theo van Leeuwen, directeur van Bureau Cicero, één van de Inspectie Instellingen.
“De belangstelling voor PayOK is groot”, stelt Gerlof Roubos, directeur van PayOK.“ Vooral vanuit bedrijven die werken met veel uitzendbureaus en onderaannemers krijgen we vragen. Deze bedrijven willen het risico op loonclaims voorkomen en voldoende greep willen hebben op de beloning in de keten. Dit is een zeer goede ontwikkeling en past precies bij het oogmerk van de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS).
“Daarom zijn we blij met deze eerste gecertificeerde ondernemingen. Er zullen er binnenkort nog meer volgen. Inspectie bij tientallen andere bedrijven is in volle gang.”

Bron: Stichting PayOK

Lees ook:

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer