Europees herstel uitzendmarkt

0

Het gemiddeld aantal gewerkte uitzenduren in Europa is in de afgelopen periode met 6,2% gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Nederland hoort bij de sterkste stijgers.

Dat blijkt uit de Agency Work Business Indicator van eurociett. Dit geeft aan dat de positieve trend zich doorzet en de Europese uitzendmarkt op weg is naar volledig herstel.

Nederland hoort samen met België, Finland en Italië tot de landen waar de groei het sterkst is. Ook in Polen trekt de uitzendmarkt flink aan. Frankrijk kent een bescheiden groei. Enige land dat krimp laat zien is Noorwegen.


De cijfers voor Nederland worden geleverd door ABU, dat eerder al bekendmaakte dat in periode 5 (week 17 – 20) het aantal uitzenduren met 18% is toegenomen en de omzet van uitzendbedrijven met 20% is gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Bron: eurociett

 

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer