Flexbanen voor topsporters

0

Aan het begin van de Olympische Spelen in Vancouver is door staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en algemeen directeur Chris Heutink van Randstad Nederland een convenant ondertekend om topsporters aan werkervaring te helpen.

Bussemaker ondertekende het convenant namens Rijksoverheid en Heutink deed dit namens de werkgevers. Doel van het convenant is om honderd structurele werkplekken te creëren voor actieve en gestopte topsporters tot aan de Olympische Spelen van Londen in 2012. Met het tekenen van het convenant werd de intentie van de eerste 56 werkgevers bekrachtigd om structurele werkplekken voor topsporters in het leven te roepen.

Om een topsporter op de werkvloer te laten slagen is flexibiliteit nodig. Dagindeling, werkzaamheden, werkdagen, deadlines en locatie moeten zowel door sporter als werkgever flexibel ingevuld worden.

Vorige week is bij Randstad, in het teken van dit initiatief, tophockeyster Wieke Dijkstra aan de slag gegaan. Nienke Kingma, roeister in de vrouwen acht, werkt vanaf vandaag in dienst bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer