Forse krimp uitzendsector houdt aan

0

In het eerste kwartaal van dit jaar kent de uitzendbranche een forse krimp. Ook in de afgelopen maand daalde het aantal uitzenduren met 17% en daalde de omzet met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de ABU Marktmonitor over periode 3 (27 februari t/m 26 maart 2023).

(Bron: ABU)

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 30% en de omzet is gedaald met 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uitzenduren daalde met 9% en de omzet steeg met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uitzenduren daalde met 12% en de omzet daalde met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De forse krimp van de uitzendsector afgelopen maand was vergelijkbaar met die in febrauri (periode 2). De cijfers uit de ABU MarktMonitor over de eerste maand van dit jaar (periode 1) waren zelfs nog iets slechter. Daarmee kent de uitzendsector een dramatisch eerste kwartaal van 2023.

Lees ook: Uitzenders in 2022: daling in uitzenduren, stijging in omzet

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer