Opnieuw flinke krimp uitzendbranche

0

Na een dramatische start van het jaar was er ook in februari een forse krimp van de uitzendbranche. De afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren met 17% en daalde de omzet van de uitzendsector met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de cijfers uit de ABU Marktmonitor over periode 2 (30 januari tot en met 26 februari).

(Bron: ABU)

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 31% en de omzet is gedaald met 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uitzenduren daalde met 8% en de omzet steeg met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uitzenduren daalde met 11% en de omzet bleef gelijk (0%) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Slechte start 2023

De cijfers uit de ABU MarktMonitor over de eerste maand van dit jaar (periode 1) waren zelfs nog iets slechter dan die in periode 2.

Lees ook: Uitzenders in 2022: daling in uitzenduren, stijging in omzet

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer