Uitzenders in 2022: daling in uitzenduren, stijging in omzet

0

De uitzendbranche heeft een bewogen jaar achter de rug. De uitzenders zijn gemiddeld in 2022 gegroeid in omzet en gekrompen qua uitzenduren ten opzichte van 2021.

Het totaal aantal uitzenduren is in 2022 gedaald met 6%, de totale omzet van de uitzendsector is gestegen met 3%, zo blijkt uit de ABU Marktmonitor die vandaag is gepubliceerd.

De jaarontwikkelingen (2022) per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Een daling van 16% in uitzenduren en een daling van 4% in omzet ten opzichte van 2021
  • industriële sector: Een stijging van 1% in uitzenduren en een stijging van 9% in omzet ten opzichte van 2021
  • technische sector: Een daling van 5% in uitzenduren en een stijging van 3% in omzet ten opzichte van 2021
2022 omzet
(Bron: ABU)
2022 uren
(Bron: ABU)

Periode 13, 2022

In periode 13, van 5 december tot en met 1 januari, daalde het aantal uitzenduren met 9% en steeg de omzet van de uitzendsector met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 22% en de omzet is gedaald met 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar
  • industriële sector: Het aantal uitzenduren steeg met 1% en de omzet steeg met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar
  • technische sector: Het aantal uitzenduren daalde met 7% en de omzet steeg met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar

De ontwikkeling in uitzenduren en omzet van uitzenders is in periode 13 gemiddeld ongeveer gelijk aan de ontwikkelingen in de periode daarvoor (periode 12). Wel zijn er duidelijke verschillen per sector.

 
Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer