Goed halfjaar voor HeadFirst Source Group

0

HeadFirst Source Group heeft een goed eerste halfjaar achter de rug. De synergievoordelen van de fusie tussen Source en HeadFirst moeten in het tweede halfjaar hun vruchten afwerpen.

De omzet is in het eerste halfjaar van 2017 uitgekomen op € 243,6 miljoen. Dit is een omzetstijging van 152% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De sterke omzetgroei komt natuurlijk vooral doordat de cijfers van Head First zijn meegeconsolideerd en een jaar geleden niet. De fusie tussen Source en HeadFirst is eind 2016 gerealiseerd.
De marge is in het eerste halfjaar van 2017 bescheiden met € 7,4 miljoen, wat overigens wel meer dan een verdubbeling is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Verdere omzetgroei

De resultaatsverbetering is naar eigen zeggen het gevolg van de stijgende omzet in combinatie met stringente kostenbeheersing. De integratie van HeadFirst en Source ligt op schema, waarbij sinds 3 juli 2017 wordt gewerkt vanuit één locatie in Hoofddorp. HeadFirst Source Group verwacht dat de synergievoordelen verder in het tweede halfjaar gerealiseerd zullen worden.
Voor het tweede halfjaar van 2017 verwacht het bedrijf dan ook een verdere omzetgroei. Dit is onder meer gebaseerd op de in de eerste helft van 2017 gegunde aanbestedingen en tendertrajecten. Bovendien wordt een toename verwacht van het aantal ingezette professionals bij bestaande opdrachtgevers.

HeadFirst Source Group

HeadFirst Source Group is een grote speler op het gebied van inhuur van externe professionals, matchmaking, contracting en payrolling. Dagelijks werken meer dan 4.500 professionals bij ruim honderd opdrachtgevers in Nederland, België en Luxemburg. Onderdeel van de HeadFirst Source Group zijn de bedrijven HeadFirst, Source en Proud Company.

Bron: HeadFirst Source Group

Lees ook: Goede cijfers HeadFirst Source Group (eerste kwartaal 2017)

 

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer