Goede cijfers DPA dankzij overnames

0

De omzet van detacheerder DPA is in het eerste kwartaal van 2014 gestegen met 17% naar 20,2 miljoen euro. De brutowinst steeg naar 25% van de omzet en kwam uit op 5,1 miljoen euro.

Eric Winter, ceo van DPA, gaf in een toelichting aan dat de marktpositie van zijn bedrijf onder meer is versterkt door recente overnames.
De omzetstijging van 17% is voor een belangrijk deel afkomstig van de in het tweede halfjaar van 2013 overgenomen activiteiten van CreditForce, Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs en Technipower.
De door medewerkers in dienst van DPA gerealiseerde omzet steeg in het eerste kwartaal van 2014 met 9%. De omzet gerealiseerd door zelfstandige professionals is in de loop van 2013 teruggebracht: van de totale inzet bij opdrachtgevers is 22% van de uren ingevuld door DPA’s flexibele schil van zelfstandige professionals (eerste kwartaal 2013: 27%). Per saldo heeft DPA in het eerste kwartaal van 2014 een autonome omzetstijging gerealiseerd van 3% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2013.

Bron: DPA.nl

Lees ook: Omzet en winst DPA gegroeid

 

Op de Flexmarkt Omzetranglijst 2013 staat DPA op plaats 20, een plek lager dan het jaar daarvoor. De  Omzetranglijst 2013 wordt eind juni gepubliceerd in het vakblad Flexmarkt.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer