Goede cijfers Manpower dankzij herstel in Europa

0

Uitzendconcern Manpower heeft de winst in het vierde kwartaal bijna zien verdubbelen. De Amerikaanse onderneming profiteerde van ‘iets betere omstandigheden, vooral in Europa’.

Daarnaast droegen kostenbesparingen bij aan het resultaat, zo bleek donderdag bij de presentatie van de resultaten over de afgelopen periode.

Voorzichtig begin 2014
De winst van Manpower kwam in het laatste kwartaal van 2013 uit op 101,2 miljoen dollar (74,5 miljoen euro). In dezelfde periode in het voorgaande jaar was de winst nog 53,3 miljoen dollar. De winst in het vierde kwartaal steeg ondanks een eenmalige herstructureringslast van 26,5 miljoen dollar.
De totale omzet kwam in het vierde kwartaal een fractie hoger uit op 5,25 miljard dollar. In Europa was er sprake van een omzetstijging met 5,5 procent.
Volgens topman Jeff Joerres profiteerde Manpower vorig kwartaal van  ‘iets betere omstandigheden, vooral in Europa’. Hij bleef echter voorzichtig over de kansen op verdere groei in de eerste maanden van 2014.

Positief over Europa
In heel 2013 zag het bedrijf de omzet met 2 procent dalen tot 20,3 miljard dollar. De nettowinst verbeterde met 46 procent tot 288 miljoen dollar. Manpower is na Adecco en Randstad het grootste uitzendconcern ter wereld. Halverwege vorig jaar liet Adecco-topman Patrick De Maeseneire ook al weten signalen van herstel te zien in Europa.

Manpower Nederland
In december zei Jilko Andringa, directeur Manpower Nederland, ook dat hij een voorzichtig herstel van arbeidsmarkt zag: ‘Als de ingeslagen tendens doorzet, kunnen we eindelijk weer gaan denken aan herstel. ‘


ANP/Manpower Group News

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer