Berekenen dagloon ERD Ziektewet niet meer gratis

0

Eigenrisicodragers voor de Ziektewet kunnen vanaf 1 februari 2014 niet meer gratis het dagloon laten berekenen door UWV. Vanaf dan kost deze berekening € 40.

Op 1 juni 2013 is het nieuwe dagloonbesluit ingegaan en daarmee is de manier om het dagloon te berekenen gewijzigd. Maar omdat eigenrisicodragers weinig tijd hadden om zich voor te bereiden op de nieuwe regels over de berekening van het dagloon voor de Ziektewet, berekende UWV dit dagloon tot 1 februari 2014 gratis. Vanaf nu moeten werkgevers daarvoor betalen

U kunt als eigenrisicodrager zelf de hoogte van het dagloon van uw zieke werknemer berekenen. Maar als u dit door UWV wilt laten doen, dan vraagt u dit aan met het formulier Beoordeling hoogte Ziektewet-uitkering ERD.

De tarieven die het UWV hanteert voor de verschillende diensten zijn:

  • Beoordeling recht ZW ERD € 30
  • Beoordeling hoogte ZW ERD € 40
  • Beoordeling duur ZW ERD € 22
  • Informatieverzoek ZW vorige WG ERD Vervalt
  • Beoordeling maatregel ZW ERD € 38
  • Informatieverzoek ZW incl. laatste WG ERD € 20

De nieuwe tarieven gelden voor alle verzoeken die vanaf 1 februari worden ingediend. UWV kijkt dus niet naar de eerste ziekte- of uitkeringsdag. 

Bron: UWV

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer