Ministeries kiezen HeadFirst voor inhuur IT’ers

0

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hebben HeadFirst gekozen bij de Europese aanbesteding voor de inhuur van externe IT-professionals.

Met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014 voorziet de kennisnetwerker HeadFirst, samen met twee andere intermediairs, in de vraag van beide ministeries naar IT-professionals. Daarnaast verzorgt HeadFirst het contractmanagement voor het contracteren van specialisten van de twee ministeries.
Het contract tussen HeadFirst en de ministeries van VWS en SZW heeft een looptijd van twee jaar met twee verlengingsopties van twaalf maanden. De aanbesteding heeft naar schatting een contractwaarde van meer dan 21 miljoen euro per jaar.

HeadFirst gaat zelfstandig professionals en medewerkers van niche-leveranciers leveren aan de twee ministeries. Het gaat daarbij om de inhuur van zelfstandigen voor de uitvoering van reguliere werkzaamheden, specifieke projecten onder de regie van de betreffende dienst van VWS en SZW en specifieke projecten op basis van vaste prijs, datum, functionaliteit en/of kwaliteit.

De ministeries van VWS en SZW stellen dat zij op basis van diverse criteria hun keuze hebben gemaakt. Zo zijn onder andere de tarieven, de marge, het toegepaste sourcingproces, de werkwijze wat betreft het afhechten van inhuurrisico’s en de voorwaarden naar onderaannemers beoordeeld bij de selectie.

Naast de ministeries van VWS en SZW levert HeadFirst ook al diensten aan zes andere ministeries.’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer