Het ontstaan van Unique

0

Dit jaar viert uitzendorganisatie Unique haar veertigjarig bestaan. In 1972 nam de toen 25-jarige Alex Mulder het Amsterdamse uitzendbureau Van der Waal over.

Eigenlijk was Mulder van plan om met twee collega’s uitzendbureau PBM op te richten, dat zich zou richten op de bemiddeling van tijdelijk technisch personeel. De tijd zat de mannen echter niet mee, waardoor het waarschijnlijk lang zou duren voordat ze de vereiste vergunning zouden krijgen. Mulder kon daar niet op wachten en nam uitzendbureau Van der Waal, welke al een vergunning had, over.

Mulder vertelt in het jubileumboek van Unique dat zij een kijk op het uitzendwerk hadden, die niemand anders had. ‘Voor ons was uitzendwerk geen noodzakelijke tussenoplossing, maar een manier om je werkzame leven anders in te richten en om zo veel mogelijk verschillende loopbaanmogelijkheden te verkennen.’ De filosofie van het pas gestarte uitzendbureau was: veel aandacht voor de flexwerkers en meerwaarde bieden aan de opdrachtgevers. ‘Voor de buitenwereld was dat uniek,’ vertelt Mulder. En zo ontstond de naam voor het uitzendbureau. De eerste uitzendkrachten werd gevraagd mee te denken over een passende bedrijfsnaam en zij kwamen met Unique op de proppen.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer